4 redenen waarom goede ventilatie in je huis zo belangrijk is

Het is heel belangrijk om je huis goed te ventileren. Uiteindelijk weten we dat allemaal wel. Maar wanneer je vraagt waarom het dan zo van belang is, weten veel mensen niet wat ze moeten zeggen. Daarom hebben 4 redenen op een rijtje gezet waarom een goede ventilatietechniek zo essentieel is voor in je huis!

1: Ventilatie is gezond

Schone lucht is heel belangrijk in huis. Het is namelijk ontzettend gezond. Of anders gezegd: vieze lucht is heel ongezond. Wanneer de ventilatie in huis niet op orde is, stijgt de kans op allergieën, irritatie of luchtwegproblemen. Een gebrek aan schone, verse lucht kan ook tot vermoeidheid, hoofpijn en concentratieproblemen leiden.

2: Vocht afvoer

Mensen, dieren en planten produceren heel veel vocht. Dit vocht gaat naar buiten toe. Een gezin met vier of vijf mensen kan al makkelijk 10 tot 15 liter vocht per dag produceren! Dat is enorm veel. Hoe dat kan? Bedenk dat je bijvoorbeeld met elke ademhaling al vocht in de lucht brengt.

Maar het hoeft niet alleen vanuit de mens zelf te komen. Ook met koken, douchen of toiletteren komt er veel extra vocht in de lucht. Dit moet ergens naartoe. Wanneer je ventilatie niet op orde is, gaat dit als condens naar je muren of ramen. Dit is absoluut niet goed. Zo kan er uiteindelijk zelfs schimmel ontstaan. Ventilatie is dus heel belangrijk.

3. Schadelijke stoffen in huis

Luchtvervuiling is een groot ding in Nederland en de rest van de wereld. Denk hierbij aan CO2 die vrijkomt door uitstoot van fabrieken of auto’s. Ditzelfde gebeurt eigenlijk ook in huis. Daar kunnen zulke stoffen ook in de lucht komen. Dit gebeurt door bepaalde schoonmaakmiddelen, verf, textiel of meubilair dat in huis wordt gehaald. Tijdens het koken kunnen er ook schadelijke stoffen vrijkomen, voornamelijk bij het bakken. Met een goede ventilatie zorg je ervoor dat deze schadelijke stoffen naar buiten worden gedreven en vervangen door gezonde lucht.

4. Schoon en fris in huis

Goede ventilatie zorgt er ook voor dat het schoon en fris ruikt in huis. Dit is niet alleen goed voor de leefbaarheid in huis, maar ook voor je gezondheid. Frisse lucht voorkomt kwalen als hoofdpijn of zelfs migraine. Wanneer je een goede ventilatie hebt, hoef je eigenlijk geen luchtverfrisser meer te kopen!

Hopelijk ben je nu wel overtuigd van het belang van goede ventilatie. Kijk dus goed naar wat de beste ventilatie oplossingen zijn voor bij jou in huis!

Vorig artikelEen stijlvolle Kerst
Volgend artikelJouw perfecte tuin

Populair

Anderen lazen ook

Vliegtickets Antalya tegen een mooie prijs!

Ben jij op zoek naar een mooie bestemming om op vakantie te gaan? Boek dan nu vliegtickets Antalya. Wanneer je op vakantie gaat kun...

Het mooiste laminaat voor bij jou in huis!

Tegenwoordig zijn er verschillende vloeren aan te schaffen om te leggen bij jou in huis. Waar we vroeger gebruik maakten van een houten vloer,...

Wanneer maak je gebruik van een letselschade advocaat

Op het moment dat je opzoek bent naar hulp bij je letselschade dan kies je ervoor om een letselschade advocaat Ermelo in te huren....

Koffiemogelijkheden in de horeca

Iedereen houdt er bijna wel van, een lekkere bak koffie. De een drinkt het in de morgen om een beetje op gang te komen...