5 onverwachte dingen die je met wasmiddel kunt doen

De tijd dat je wasmiddelen alleen maar gebruikt als je de wasmachine aan gaat zetten, ligt achter ons. Wist je dat vloeibaar wasmiddel en waspoeder namelijk ontzettend multifunctioneel zijn en je hier nog veel meer dingen mee kunt schoonmaken dan alleen je kleding? In deze blog zetten we 5 onverwachte dingen op een rij die je met wasmiddel kunt doen. Met al deze tips zul je straks niet meer alleen wasmiddel kopen voor een schone was, maar voor allerlei klusjes in huis!

1. Tapijt reinigen met wasmiddel

Eigenlijk is het heel logisch: als je wasmiddel kan gebruiken om vlekken uit je kleding te halen, kun je het ook gebruiken voor vlekken op andere stoffen. Heb je bijvoorbeeld last van vervelende, hardnekkige vlekken in je tapijt of je stoffen meubels? Maak dan gebruik van waspoeder! Breng een laagje aan op de vlek en druk dit met een schone doek voorzichtig in de stof. Wacht dan vijf minuten en veeg het waspoeder weer weg. Als het goed is, is de vlek al een flink stuk kleiner geworden. Herhaal dit proces nog één of twee keer om de vlek volledig te verwijderen. 

Je kunt ook gebruikmaken van vloeibaar wasmiddel. Maak een mengsel van een half kopje wasmiddel in een emmer water. Met een doek veeg je ook hiermee gemakkelijk hardnekkige vlekken van stoffen meubels of de vloerbedekking. 

2. Wasmiddel als ontstopper

Afvoer verstopt? In plaats van een ontstopper te gebruiken, kun je ook wasmiddel kopen. Met vloeibaar wasmiddel kun je een ontstopping namelijk eenvoudig wegspoelen. Hoe werkt dit? Giet ongeveer 60 ml vloeibaar wasmiddel in de gootsteen en laat dit een paar minuutjes rusten. Gooi hier dan langzaam een liter kokend water overheen. Het wasmiddel maakt de vervuilingen los, het hete water spoelt ze weg. Zo heb je geen loodgieter meer nodig om je afvoer te ontstoppen! Dat scheelt weer. 

3. Zelf allesreiniger maken

Wist je dat je met wasmiddel zelf je eigen allesreiniger kunt maken? Hiervoor heb je bleekmiddel, water en waspoeder nodig. Meng in een emmer 80 ml bleekmiddel, een theelepel waspoeder en ongeveer 4,5 liter warm water. Dit mengsel is perfect voor het reinigen van bijvoorbeeld je badkamertegels. Ga je kwetsbare ondergronden schoonmaken en ben je bang om daarvoor bleekmiddel te gebruiken? Dan kun je dit ook weglaten. 

4. Speelgoed schoonmaken met wasmiddel

Met wasmiddel maak je speelgoed op een veilige manier schoon. Maak in een emmer een mengsel van water en een half kopje vloeibaar wasmiddel en laat het speelgoed hier een tijdje in weken. Door wasmiddel toe te voegen, worden alle vervuilingen makkelijker losgeweekt. Bovendien is dit een veilige optie, zonder chemische schoonmaakmiddelen!

5. Wasmiddel als ovenreiniger

Tot slot kun je wasmiddel ook gebruiken om de ovenrekken te ontvetten. Vul hiervoor een grote bak met heet water en voeg hier een paar kopjes wasmiddel aan toe. Hier dompel je de ovenrekken in onder. Laat dit een nachtje staan. De volgende dag kun je het vet en de andere vervuilingen wegvegen met een spons of borstel. De vervuilingen zijn compleet losgekomen, waardoor je je niet een ongeluk schrobt. Ga zo makkelijk voor een superschoon resultaat. 

In deze blog hebben we 5 onverwachte dingen op een rij gezet die je met wasmiddel kunt doen. Blijk je opeens veel meer met wasmiddel te kunnen dan je dacht! Zie je een goede wasmiddel aanbieding? Dan heb je nu een extra reden om in te slaan. Zo betaal de laagste prijs en krijg je goedkoop alles schoon!

Populair

Anderen lazen ook

Het merk Nubikk

Het merk Nubikk wordt steeds populairder. Dit komt natuurlijk omdat Nubikk producten van een zeer goede kwaliteit verkoopt. Nubikk verkoopt producten van schoenen tot...

Steeds vaker een zoetwatertekort in Nederland

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: er is steeds vaker sprake van extreme droogte in bepaalde tijden van het jaar. Dit...

De volgende stap samen

Veel mensen dromen al van een jonge leeftijd over een huisje boompje beestje levensstijl. Voor veel mensen is het een ultieme manier van settelen,...

De eigen woning verhuren doe je gemakkelijk met Hubbs

Het hebben van een woning is natuurlijk erg belangrijk. Op deze manier kan je op een eigen plekje op een comfortabele wijze ergens wonen....