Als je slechter gaat horen dan komt het schrikbeeld van een afzichtelijk, opvallend, piepend gehoorapparaat meestal al snel opdoemen. En dat is niet geheel onterecht. Degenen onder ons die al wat langer meedraaien hebben nog wel een opa of oma gekend die worstelde met een lawaai makend en vaak vies gehoorapparaat dat soms ook maar nauwelijks leek te helpen. Mijn oma schaamde zich zelfs voor die dingen en liet ze liever uit dan ‘dat ik voor gek loop’ zoals ze het zelf altijd zei. Met als gevolg dat een gesprek niet mogelijk was en we al schreeuwend contact onderhielden. Tja, het was verre van ideaal. Maar de tijden zijn veranderd. Sterker nog, de huidige gehoorapparaten zijn handige gadgets aangesloten op je telefoon. Je kunt er niet alleen beter mee horen maar ze brengen nog een hele hoop andere voordelen. En om zo’n gehoorapparaat aan te schaffen hoef je niet naar een winkel: je vraagt een audicien aan huis.

Audicien aan huis: op maat

Een audicien aan huis biedt een aantal voordelen. Zo kan er in alle rust een gehoortest worden afgenomen zodat de audicien heel precies kan bepalen wat je nodig hebt. Dat niet alleen, in de thuisomgeving krijgt hij gelijk een indruk van hoe het gehoorapparaat gebruikt gaat worden. Kijk je veel TV, speel je games of ga je naar concerten? Dat heeft allemaal invloed op de keuze van je gehoorapparaat en op de instellingen van je apparaat. De vroegere gehoorapparaten hadden een paar standen: hard en zacht. Maar de moderne apparaten kun je instellen op de ruimte waar je bent. Sta je in een concertzaal dan heb je iets anders nodig dan in je eigen huiskamer. De audicien aan huis past jouw gehoorapparaat aan aan jouw levenswijze. En het leuke is dat vrijwel niemand kan zien dat je überhaupt een apparaatje draagt.

Gehoorapparaat: onzichtbaar

De gehoorapparaten van nu zijn lang niet meer zo groot als vroeger. Sterker nog, ze zijn soms nauwelijks zichtbaar. En dat rondzingen van die oude apparaten is gelukkig ook verleden tijd. Het moderne gehoorapparaat is aangesloten op Bluetooth zodat het verbinding heeft met je TV of telefoon. Als je deze apparaten veel gebruikt, heb je geen moeite meer de geluiden te horen. Er zitten diverse software functies in het apparaat zoals rumoeronderdrukking en 360 graden spraak verstaan. Allemaal zaken die je leven makkelijker gaan maken. Een audicien aan huis kan je rustig informeren over de mogelijkheden en hij zal samen met jou een traject ingaan van passen en uitproberen totdat jij je ideale gehoorapparaat hebt gevonden.