Alles wat je moet weten over relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn iets lastigs. Je zit vaak als bedrijfseigenaar zijnde lang te malen op wat je gaat geven en je verdoet hier je tijd een beetje mee. Althans, zo voelt het. Want dat is eigenlijk helemaal niet zo. Je doet namelijk iets heel waardevols. Je kunt het alleen gewoon wat beter aanpakken. Uitbesteden? Nee, nee, dat zeker niet. Wat je dan wel kunt doen om je proces van relatiegeschenken kopen makkelijker te maken? Dat lees je in deze blog.

Welke gelegenheden?

Allereerst moet je weten welke gelegenheden je moet gebruiken om een relatiegeschenk te geven. Er zijn er eigenlijk drie die je écht niet kunt missen. Dit zijn Kerst, verjaardagen en jubilea. Kerst is gewoon eigenlijk de staand. Een kerststol laten bezorgen of een kerst chocolade relatiegeschenk is eigenlijk het minste wat je kunt doen. Daarnaast is een verjaardag gewoon netjes en laat je hiermee merken dat je aan hen hebt gedacht. Een jubileum hoort er ook gewoon een beetje bij; het is iets speciaals en moois dat een bedrijf al die tijd al bestaat. Als je wil uitpakken en je wil jezelf onderscheiden van andere zakelijke relaties, dan kun je er ook nog voor kiezen om bij gelegenheden als Pasen, verjaardagen van familieleden of partners, vakanties en het nieuwjaar iets te geven. 

Waarom is een relatiegeschenk belangrijk?

Een relatiegeschenk is voor sommigen belangrijk omdat ze denken dat iedereen het simpelweg verwacht. Het zou de ‘standaard’ zijn en het is een soort sociale verplichting voor bedrijfseigenaren. Tot op zekere hoogte zit hier een kern van waarheid in. Toch doe je met een relatiegeschenk iets heel anders; je laat merken dat je aan iemand hebt gedacht. Je zorgt ervoor dat je zakelijke relatie zich gehoord voelt. Dit is erg belangrijk om die relatie te onderhouden. Doe je dit niet? Dan zul je hier op andere manieren voor moeten zorgen, maar het is wel degelijk iets essentieels. 

Aan wie moet je het geven? 

Een relatiegeschenk zegt het al een beetje, maar over het algemeen geef je dit aan zakelijke relaties. Je kunt hierbij denken aan trouwe klanten, je personeel, mensen die je kent in dezelfde branche of mensen waar je ooit eens mee hebt samengewerkt. Je bent er vrij in om te bepalen aan wie je het geeft, maar dit is zo’n beetje aan welke groep het het meest gegeven wordt. 

Populair

Anderen lazen ook

Wat je niet kunt missen bij het hebben van een onderneming

Er zijn erg veel verschillende banen. De een kiest ervoor om een baan in loondienst te hebben, terwijl de ander het liefste een eigen...

Met welke kosten moet je rekening houden als je een eigen motor koopt?

Het is geweldig om een eigen motor te hebben. Je kunt dan op ieder moment lekker op de motor rijden naar iedere bestemming die...

Verschillende alcoholische drankjes die je kunt kopen als je een feestje geeft

Er zijn veel mensen die wel van een feestje houden. Dat is niet zo gek, want het is erg gezellig om met je vrienden...

Wil je kombucha kopen? Dat doe je gewoon online!

Wil je afvallen, heb je last van je darmen of heb je er echt zin in om eens wat meer aan gezondheid te werken? Dan...