De leukste (en lekkerste) kerstcadeautjes

Nog niet zo lang geleden konden we in T-shirt en korte broek over straat, maar ook dit jaar ontkomen we er niet aan: de herfst. De herfst is mijn minst favoriete seizoen. Het wordt koud, het regent en waait veel.. Ook zijn er geen feestdagen in de herfst, als je het Amerikaanse Halloween tenminste niet mee telt. Om die redenen kijk ik daarom alvast uit naar de winter. Waar de herfst voor mij koud en guur is, vind ik de winter altijd knus en gezellig. Het allerleukste aan de winter is, wat mij betreft, kerst. Omdat ik zelf altijd te laat ben met inkopen, geef ik jullie in dit blog alvast een aantal tips.

Eten
Tijdens kerst eet ik altijd veel te veel. Dat is ook waar deze feestelijke dagen voor zijn, niet? Ik vind het altijd leuk om een origineel en groots kerstdiner te maken. Toch is het avondeten niet hetgeen waar ik het meest naar uitkijk. Het meest geniet ik van alle kerst chocolade, snoep en koekjes. Niet heel erg goed voor me, maar het is dan ook maar twee dagen per jaar. Mijn tip is om al vroeg te beginnen met het inslaan van leuke en lekkere etenswaren. Denk daarbij aan dingen die niet snel bederven, zoals chips, chocola en snoepgoed.

Cadeautjes
Voor het inkopen van cadeaus geldt in principe hetzelfde: wacht niet tot het laatste moment. Net als die lekkere kerst chocolaatjes vliegt bijvoorbeeld ook parfum in december heel hard de winkels uit. Wanneer je al vroeg begint met nadenken over wat je familie en/of vrienden willen hebben, kun je vroeg beginnen met inslaan. Dan kun je ook nog eens in de gaten houden of er kortingen aankomen. Ik ga het dit jaar echt proberen te spreiden, want de decembermaand is al duur genoeg. Een andere tip: let door het hele jaar heen op wat je vrienden/familie zeggen. Wat ze zouden willen hebben, wat lijkt ze nou écht leuk om een keer te doen? Vaak zijn ze het dan op het moment dat ze het krijgen zelf alweer vergeten, waardoor het een leuke verrassing vormt. Denk bij het geven van cadeaus niet alleen maar aan spullen, maar ook aan dingen die jullie samen zouden kunnen doen.

Ik hoop dat ik je door middel van dit blog een aantal goede tips heb kunnen geven. Het is ook zeker de bedoeling dat ik ze zelf ga opvolgen! Misschien dat ik daar later nog een keer een update over zal geven.

Populair

Anderen lazen ook

Waarom eetstoelen zo belangrijk zijn voor je huisinrichting

Stoelen, in het bijzonder eetstoelen, vormen een cruciaal onderdeel van elke huisinrichting. Ze zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de esthetiek...

Een introductie in Quickbooks

QuickBooks is krachtige boekhoudsoftware die is ontworpen om bedrijven te helpen hun financiën efficiënt te beheren. Of je nu eigenaar bent van een klein...

De basisprincipes van verzekeringen ontrafeld

Verzekeringen zijn een essentieel onderdeel van ons leven. Ze beschermen ons tegen financiële risico's en onvoorziene omstandigheden. Maar wat zijn ze precies en hoe...

Ontdek de voordelen van een platenwarmtewisselaar voor uw huis

De energie-efficiëntie van uw huis is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Het beïnvloedt niet alleen uw energierekeningen, maar ook uw wooncomfort...