De zomer komt officieel tot haar einde en het is dus weer tijd voor rode, oranje en gele kleuren, pompoenen en het Halloweenfeest. Dat gaat gepaard met koude temperaturen en het voelt vaak als winter nog lang voordat het seizoen officieel aanbreekt. Tijd dus om de koffers te pakken voor zover dat kan, en te vertrekken. En als je dit jaar niet weg wilt, dan heb je een mooi lijstje van plekken om te overwinteren voor volgende jaren. Lees je mee?

Tropische stranden in Curaçao

Je hebt vast wel gehoord van de ABC eilanden. De grootste en meest populaire van die drie eilanden is Curaçao. Het eiland staat bekend om de veel aanwezige Hollandse invloeden, vrolijke architectuur en natuurlijk: parelwitte stranden. Laat je verwennen in een all-you-can-eat hotel en leer duiken bij een gecertificeerde duikschool. Je komt helemaal bruin van de zon, ontspannen en verwonderd door de natuur terug in Nederland.

Ontspanning en cultuur in Mexico

Nog ietsje verder en je waant je in het altijd zonnige Mexico. Voor veel mensen is dit de ideale plek om de winter door te brengen, voornamelijk omdat die hier niet aanwezig lijkt! Het is daarnaast ook een populair vakantieland voor beroemdheden. Wie weet lig jij straks naast het strandbed van een superster. Maar Mexico heeft ook een rijke cultuur, heel anders dan de Nederlandse. Wandel door de mooie steden en ga kijken bij grote bezienswaardigheden. Je komt als een rijker mens terug van je vakantie.

Sprookjesachtige steden in Europa

Wil je niet zo ver van huis en hoef je de winter ook niet zo nodig te ontlopen? Dan kan je ook thuisblijven in ons mooie Europa. Duimen voor een witte winter en de grote steden zien er in een mum van tijd sprookjesachtig uit, zeker daar waar oude architectuur nog aanwezig is. Met alle lampjes en kerstmarkten is er geen betere plek om een typische winter door te brengen. denk bijvoorbeeld aan een bestemming als Praag of Parijs. Kijk voor vertrek naar veiligheid in het land en boek dan pas. Zo voorkom je teleurstellingen.

Eigen haard is goud waard

Voor veel mensen zit een vakantie er nu even niet in maar vooruitplannen kan altijd. En vaak zorgt dat ook nog voor kortingen. Zolang we voorzichtig zijn en ons aan de geldende maatregelen houden (zowel in ons eigen land als in het vakantieland) kunnen we ons leven weer oppakken. Daar horen vakanties ook bij.

Waar ga jij overwinteren, dit jaar of volgend jaar?