Een game pc samenstellen doe je zo!

In dit artikel ga ik alles uitleggen hoe jij op de beste manier een game pc samenstellen kan. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde. Dit heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen toen ik enkele weken geleden opzoek moest gaan voor een game pc samenstellen. Het begon op een nietsvermoedende vrijdagmiddag waarin ik rustig zat te gamen. Ineens plofte mijn scherm uit. Ik dacht daarom ook in eerste instantie dat het hieraan lag. Echter toen ik mijn scherm koppelde met een ander apparaat werkte het wel gewoon. Mijn gaming pc was dus stuk. Drie jaar geleden had ik hem gekocht dus hij was nog niet eens zo heel oud. Reparatie zag ik niet zo zitten omdat ik de game pc al tijden veel te traag vond worden. Om deze reden heb ik toen besloten om een nieuwe te kopen. Hoe dit is gegaan en wat mijn tips zijn voor iemand die hetzelfde overkomt lees je in de volgende alinea’s

 

De eerste stappen naar een nieuwe game pc samenstellen

Om te beginnen is het belangrijk om je wensen vast te leggen. Maak een documentje voor jezelf aan waarin je neerzet aan welke specificaties de oude game pc voldeed en waar je de nieuwe mee zou willen uitrusten. Op deze manier kun je ook meteen zien in hoeverre er een gat is tussen de nieuwe en de oude versie waardoor je prijsverschillen sneller aan ziet komen. Dit heeft mij met name geholpen toen ik een nieuwe game pc aan het samenstellen was en de prijs enorm was. Dit had te maken met het feit dat ik nu wilde gamen in een 4k resolutie en de grafische kaart die hiervoor nodig is was een stuk duurder dan mijn vorige pc. Toen ik hierachter kwam paste ik mijn wensen aan zodat de pc wel enigszins binnen mijn budget bleef. In het volgende stukje lees je meer over algemene tips die ik heb om te besparen op het geld dat je uitgeeft voor een game pc samenstellen.

 

Tips voor besparen

Zoals in het eerdere stukje verwezen werkte ik dus met een budget. Dit is zeker een aanrader. Hiermee zorg je namelijk dat je nooit enorm gekke uitgaven gaat doen. Mijn tweede tip is om je in ieder geval te focussen om bepaalde specificaties op je gaming pc te krijgen die je het meest belangrijk vindt. Voor mij was dit bijvoorbeeld 4k waar ik zeker bereid voor was om iets meer uit te geven.

Populair

Anderen lazen ook

Het mooiste laminaat voor bij jou in huis!

Tegenwoordig zijn er verschillende vloeren aan te schaffen om te leggen bij jou in huis. Waar we vroeger gebruik maakten van een houten vloer,...

Wanneer maak je gebruik van een letselschade advocaat

Op het moment dat je opzoek bent naar hulp bij je letselschade dan kies je ervoor om een letselschade advocaat Ermelo in te huren....

Koffiemogelijkheden in de horeca

Iedereen houdt er bijna wel van, een lekkere bak koffie. De een drinkt het in de morgen om een beetje op gang te komen...

Een groene make-over voor je interieur

Je wil al een poosje je interieur een nieuwe look geven, maar weet niet goed hoe je dat doet. Nu, iedereen heeft natuurlijk zijn...